Kirurgjia
Rikonstruktive dhe Plastike

Plastic Surgery

Your Personalized Treatment Plan

We offer the most effective and affordable cosmetic treatments available,
thanks to the world’s largest hospital network.

Kirurgjia plastike është një specialitet kirurgjik që përfshin restaurimin, rindërtimin ose ndryshimin e trupit të njeriut. Mund të përdoret për të përmirësuar pamjen fizike, korrigjimin e dëmtimeve funksionale, riparimin e lëndimeve traumatike ose trajtimin e kushteve të ndryshme mjekësore. Kirurgjia plastike mund të kryhet në çdo pjesë të trupit, duke përfshirë fytyrën, qafën, gjoksin, barkun, krahët dhe këmbët.

Qëllimi kryesor i kirurgjisë plastike është të përmirësojë pamjen dhe/ose funksionin e një personi nëpërmjet teknikave kirurgjikale. Kjo mund të arrihet përmes një sërë procedurash, si p.sh. zmadhimi i gjoksit, lifting i fytyrës, rinoplastika, barku dhe shumë të tjera. Ndërsa kirurgjia plastike shpesh shoqërohet me përmirësime kozmetike, ajo mund të përdoret gjithashtu për qëllime rindërtuese, të tilla si riparimi i defekteve të lindjes, korrigjimi i deformimeve të shkaktuara nga lëndimi ose sëmundja ose rivendosja e funksionit pas një ngjarjeje traumatike. Në fund të fundit, qëllimi i kirurgjisë plastike është të ndihmojë individët të arrijnë pamjen e tyre të dëshiruar fizike dhe të përmirësojnë cilësinë e jetës së tyre.

post cancer rehab reconstructive mammoplasty

Kirurgjia Rikonstruktive

Kirurgjia plastike rindërtuese për plagët dhe traumat e lëkurës përfshin riparimin dhe restaurimin e lëkurës dhe indeve themelore që janë dëmtuar për shkak të lëndimit, djegieve ose operacionit. Ky lloj i kirurgjisë plastike mund të ndihmojë në përmirësimin e funksionit dhe pamjes së zonës së prekur.

Disa procedura të zakonshme të përdorura në kirurgjinë plastike rindërtuese për plagët dhe traumat e lëkurës përfshijnë:

 • graftet e lëkurës: konsistojnë në marrjen e lëkurës nga një zonë e trupit dhe transplantimin e saj në zonën e prekur.
 • Zgjerimi i indit: përfshin vendosjen e një zgjeruesi të indeve nën lëkurë pranë zonës së prekur dhe mbushjen gradualisht me kripë për të shtrirë lëkurën dhe për të krijuar inde të reja.
 • Kirurgjia me përplasje: lëviz indet e shëndetshme, së bashku me enët e gjakut, nga një pjesë e trupit në zonën e prekur për të përmirësuar rrjedhën e gjakut dhe për të nxitur shërimin.
 • Rindërtimi i gjirit: Kjo procedurë është bërë pjesë integrale e trajtimit të kancerit të gjirit vitet e fundit. Edhe nëse duhet kryer një mastektomi e plotë, ka opsione kirurgjikale që mund t’i parandalojnë gratë të përjetojnë ndjenja sakrifice, pasi procedura e rindërtimit rikthen vëllimin dhe formën e gjirit.
 • Korrigjimi i defekteve kongjenitale: riparimi i defekteve, që mund të prekin çdo pjesë të trupit dhe mund të përfshijnë çarje të buzës dhe qiellzës, deformime të duarve, shenjat e lindjes etj. Riparimi i buzës dhe qiellzës së çarë është një nga llojet më të zakonshme të kirurgjisë plastike rindërtuese për defektet kongjenitale. Deformimet e duarve, të tilla si sindaktilia ( gishtërinjtë e duarve të bashkuara ose të këmbëve) mund të korrigjohen gjithashtu me kirurgji plastike rindërtuese.

Kirurgjia plastike rindërtuese për plagët dhe traumat e lëkurës mund të ndihmojë në përmirësimin e funksionit të zonës së prekur, të zvogëlojë dhimbjen dhe parehatinë dhe të përmirësojë pamjen e plagëve dhe anomalive të tjera të lëkurës. Ajo kryhet nga një kirurg plastik shumë i specializuar, i cili ka një trajnim dhe përvojë të gjerë në këtë fushë.

Stem cell therapy regenerative medicine anti age stem cell

Mjekësi Rigjeneruese

Mjekësia rigjeneruese luan një rol të rëndësishëm në përtëritje duke promovuar aftësinë natyrale të trupit për të shëruar dhe rigjeneruar. Kjo fushë fokusohet në zhvillimi i terapive të reja që mund të rivendosin indet dhe organet e dëmtuara ose të sëmura, duke përdorur teknika të tilla si terapia e qelizave staminale, inxhinieria e indeve dhe terapia gjenetike.

Në kontekstin e përtëritjes, mjekësia rigjeneruese përdoret për të përmirësuar pamjen dhe funksionin e plakjes ose të indeve të dëmtuara. Për shembull, terapia me qeliza burimore përdoret për të rigjeneruar qelizat e lëkurës dhe për të përmirësuar përmirësimin e saj. elasticiteti i lëkurës, ndërsa inxhinieria e indeve mund të përdoret për të krijuar lëkurë, kocka ose kërc të ri për qëllime rindërtuese.

Në përgjithësi, mjekësia rigjeneruese ka potencialin të revolucionarizojë fushën e përtëritjes duke ofruar trajtime të reja, inovative që mund t’i rikthejnë trupit një pamje dhe funksion më rinore. Ne ofrojmë këtë opsion inovativ trajtimi në fushën e kirurgjisë plastike, të përshtatur për nevojat dhe qëllimet tuaja.

Breast augmentation, Breast lift, Breast reconstruction, Breast reduction

Gjoksi Procedurat

Kirurgjia plastike e gjirit është një procedurë kirurgjikale e krijuar për të përmirësuar pamjen e gjoksit të një personi. Kjo mund të arrihet përmes disa procedurave të ndryshme, duke përfshirë:

 • Rritja e gjirit: ka metoda të ndryshme për të rritur madhësinë e gjirit, të tilla si futja e implanteve, lipofillimi ose zmadhimi i gjoksit me acid hialuronik.
 • Reduktimi i gjirit: përfshin heqjen e indit të tepërt të gjirit për të zvogëluar madhësinë e gjinjve dhe për të lehtësuar shqetësimin.
 • Ngritja e gjirit: heqja e lëkurës së tepërt dhe shtrëngimi i indit të gjirit për të ngritur dhe riformuar gjoksin e varur.
 • Rindërtimi i gjirit: kryhet zakonisht pas një mastektomie për të rindërtuar gjirin duke përdorur implante ose indet e vetë pacientit.
 • Korrigjimi i thithkës: ky operacion kryhet si te burrat ashtu edhe te gratë për të korrigjuar thithkat e zmadhuara, asimetrike, të zgjatura ose të përmbysura.

Kirurgjia plastike e gjirit mund të ndihmojë në përmirësimin e vetëbesimit dhe vetëvlerësimit të një personi duke krijuar një formë dhe madhësi të gjoksit më estetikisht të këndshëm. Mund të ndihmojë gjithashtu në zbutjen e shqetësimit fizik të shkaktuar nga gjoksi tepër i madh ose i varur.

Face plastic surgery abroad

Kirurgji Plastike e Fytyres dhe Qafes

Kirurgjia plastike e fytyrës është një nën-specialitet i kirurgjisë plastike që fokusohet në përmirësimin e pamjes dhe funksionit të fytyrës, kokës dhe qafës. Mund të përdoret për të korrigjuar një sërë çështjesh, duke përfshirë asimetrinë e fytyrës, rrudhat, linjat, lëkurën e varur dhe shenja të tjera të plakjes.

Ne ju ofrojmë portierin falas për të zgjedhur specialistin më të mirë për çdo operacion plastik për fytyrën, kokën dhe qafën, duke përfshirë:

Këto procedura mund të ndihmojnë për të përmirësuar tiparet e fytyrës, për të rivendosur një pamje më rinore dhe për të rritur vetëbesimin.

Kirurgjia plastike e fytyrës kryhet shpesh në baza ambulatore nën anestezi lokale ose të përgjithshme, dhe kohëzgjatja e rikuperimit mund të ndryshojë në varësi të procedurës. Është e rëndësishme që pacientët të diskutojnë qëllimet dhe pritshmëritë e tyre me kirurgun e tyre plastik për të përcaktuar planin më të mirë të trajtimit për nevojat e tyre individuale.

Body lifting Body lifting abroad Body sculpting plastic surgery

Konturimi i Trupit

Trajtimet e konturimit të trupit janë një lloj operacioni plastik që synon të riformojë dhe skalit trupin duke hequr lëkurën dhe yndyrën e tepërt. Këto trajtime përdoren shpesh për të përmirësuar pamjen e zonave të trupit që janë prekur nga humbja e peshës ose shtatzënia, si barku, kofshët dhe krahët.

Disa trajtime të zakonshme të konturimit të trupit përfshijnëliposuction, pajisjet e barkut, ngritje krahësh, ngritje të ngushta,riformim i viçit, ngritje të vitheve< /span>shartimi i yndyrës.,  

Trajtimet e konturimit të trupit kryhen nga kirurgët tanë plastikë të certifikuar nga bordi dhe mund të kërkojnë një periudhë kohe rikuperimi. Ndërsa këto trajtime mund të ndihmojnë në përmirësimin e pamjes së trupit, ne rekomandojmë që të mbani një mënyrë jetese të shëndetshme për të arritur rezultate optimale. Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë vetëm specialistët kryesorë që ndjekin metoda novatore, por të sigurta.

Genital plastic surgery labiaplasty

Kirurgjia Estetike Gjenitale

Kirurgjia plastike estetike gjenitale për gratë i referohet një grupi procedurash kirurgjikale që kryhen për të përmirësuar pamjen dhe/ose funksionin e organeve gjenitale femërore. Këto procedura njihen edhe si gjinekologji kozmetike ose përtëritje gjenitale femërore. Disa operacione të zakonshme estetike gjenitale për gratë përfshijnë:

 • Labiaplastika: Kjo procedurë përfshin reduktimin ose riformësimin kirurgjik të labia minora (buzët e brendshme) ose labia majora (buzët e jashtme) të vulvë.
 • Vaginoplastika: Kjo procedurë është krijuar për të shtrënguar kanalin vaginal dhe muskujt, shpesh pas lindjes së fëmijës ose si rezultat i plakjes.
 • Perineoplastika: shërben për të riparuar perineumin dhe organet e jashtme të vaginës (vulvës).
 • Reduktimi i kapuçit klitoral: Kjo procedurë përfshin reduktimin kirurgjik të lëkurës së tepërt rreth klitorisit.
 • Monsplastika: Kjo procedurë përfshin heqjen e yndyrës dhe lëkurës së tepërt nga mons pubis, që është zona mbi kockën pubike.

Është e rëndësishme të theksohet se ndërsa këto procedura konsiderohen të sigurta, ato duhet të kryhen nga një kirurg plastik i kualifikuar dhe me përvojë, i specializuar në kirurgjinë plastike të organeve gjenitale femërore. Pacientët duhet gjithashtu të kenë pritshmëri realiste për rezultatet dhe rreziqet e mundshme që lidhen me këto procedura.

Plastic surgery for men

Kirurgjia Plastike për Meshkuj

Në të kaluarën, industria e kozmetikës është përqendruar kryesisht tek gratë, dhe si rezultat, shumë burra janë përballur me vështirësi në gjetjen e specialistëve të kozmetologjisë që plotësojnë nevojat e tyre specifike. Megjithatë, në vitet e fundit, ka pasur një tendencë në rritje të meshkujve që kërkojnë trajtime estetike dhe kirurgjike plastike dhe ne po përpiqemi t’i përgjigjemi duke ofruar shërbime të përshtatura posaçërisht për meshkujt.

Në përgjithësi, industria ka filluar të njohë kërkesën në rritje për trajtime kozmetike tek meshkujt dhe po punon për t’i bërë këto shërbime më të aksesueshme dhe të përshtatura për nevojat specifike të meshkujve. Burrat tani po kërkojnë procedura për t’i ndihmuar ata të arrijnë një pamje më rinore dhe më të gjallë, si dhe për të korrigjuar papërsosmëritë fizike ose lëndimet.

Disa nga procedurat më të zakonshme të kirurgjisë plastike për meshkujt përfshijnë: kirurgji gjinekomastie (zvogëlimi i gjoksit mashkullor), liposuksion, rinoplastikë (kirurgji në hundë), liftim i fytyrës Meshkujt po kërkojnë gjithashtu operacione plastike për për qëllime rindërtuese, të tilla si riparimi i lëndimeve ose defekteve të shkaktuara nga aksidente ose gjendje mjekësore. Qëllimi i kirurgjisë plastike për meshkujt është t’i ndihmojë ata të arrijnë një pamje më të sigurt dhe më të sigurt në vetvete, si dhe të përmirësojnë funksionin e tyre fizik dhe cilësinë e përgjithshme të jetës..urologjia estetike, transplantimi i flokëve dhe mjekrës,

Anti agein program Longevity Clinic

Procedurat jokirurgjikale

Procedurat e kozmetologjisë jokirurgjikale po bëhen gjithnjë e më popullore për shkak të përfitimeve të tyre të shumta në krahasim me kirurgjinë plastike tradicionale. Disa nga avantazhet kryesore janë koha minimale e rikuperimit, zvogëlimi i rrezikut të komplikimeve, pa dhëmbëza apo shenja të dukshme, rezultate me pamje natyrale dhe kosto më e ulët.

Ne mund t’ju ofrojmë këshillim falas në lidhje me klinikat dhe specialistët kryesorë për trajtime rinovuese dhe inovative jokirurgjikale si: Botox, filler, trajtime me lazer dhe peeling kimik. Oferta jonë përfshin gjithashtu qëndrime rezidenciale me programe kundër plakjes, të konsultueshme këtu. 

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se ndërsa këto procedura kanë shumë përfitime, ato mund të mos jenë të përshtatshme për të gjithë pacientët ose për të gjitha shqetësimet, pikërisht si operacioni plastik. Kërkesa juaj do të vlerësohet nga një profesionist i kualifikuar për të përcaktuar planin më të përshtatshëm të trajtimit për nevojat tuaja individuale.

Intercontinental Care lighthouse logo

Pse të zgjidhni spitalet tona?

Kirurgjia plastike ka të ngjarë të jetë një nga specialitetet kirurgjikale më të rinovuara, sepse ajo përfshihet gjithnjë e më shumë në zhvillimin dhe evolucionin e fenomeneve biologjike në mënyrë që të ndërhyjë në mënyrën më të përshtatshme. kirurgu plastik duhet të bashkëpunojë shpesh me specialistë të fushave të tjera në trajtimin e patologjive nga më të ndryshmet për planifikimin e trajtimit të rikonstruksionit, duke vlerësuar faktorin estetik, veçanërisht kur bëhet fjalë për qepjet, pa anashkaluar së pari dhe ndoshta më të rëndësishmin problemin funksional të pacientit, por pa dështuar në rikthimin e tërheqjes artistike të zonës së operuar të trupit.

Zgjedhja e një profesionisti të besuar që do të kryejë procedurën është thelbësore. Një plan korrigjues optimal duhet të jetë në përputhje me qëllimet dhe dëshirat e pacientit, dhe mjekët duhet të jenë të sigurt se rezultatet e synuara nga pacienti do të arrihen.

Pavarësisht nga lloji i trajtimit që po shqyrtoni, zgjedhja e një kirurgu estetik profesionist është vendimi më i rëndësishëm që do të merrni. Rrjeti ynë i specialistëve kozmetikë shumë të aftë do t’ju ndihmojë të përcaktoni se cili do të jetë ai. Metoda e kirurgjisë së gjirit është e duhura për ju dhe arrini rezultate të bukura kirurgjikale në mënyrë të sigurtë. Ne do t’ju ofrojmë të gjithë informacionin e nevojshëm, një galeri të detajuar dhe komente të pacientëve të tjerë.