Oftalmologjia

Eye surgery Congenital eye condition Ophthalmology

Plani juaj i Personalizuar i Trajtimit

Ne do t’ju ndihmojmë të gjeni trajtimet më të mira mjekësore në të gjithë botën.
Shëndeti juaj është unik dhe kështu duhet të jetë zgjidhja juaj.

Kirurgjia e syrit, e njohur gjithashtu si kirurgji okulistike ose kirurgjia okulare, i referohet procedurave kirurgjikale të kryera në sy ose strukturat e tij përreth. Ai bie në fushën e oftalmologjisë dhe kryhet nga profesionistë të specializuar të njohur si okulistë ose kirurgë të syrit.

Duke pasur parasysh natyrën delikate të syrit, kërkohet kujdes maksimal përpara, gjatë dhe pas çdo ndërhyrjeje kirurgjikale për të minimizuar dëmtimet e mundshme. Kirurgu i syrit është përgjegjës për zgjedhjen e qasjes më të përshtatshme kirurgjikale për çdo pacient dhe marrjen e të gjitha masave të nevojshme të sigurisë. Historia e kirurgjisë së syrit daton në kohët e lashta, me referenca të gjetura në tekste të ndryshme që datojnë që nga viti 1800 para Krishtit, dhe trajtimet e kataraktit janë dokumentuar që nga shekulli i pestë para Krishtit. Me kalimin e kohës, kirurgjia e syve ka evoluar ndjeshëm, me një gamë të larmishme teknikash të zhvilluara për të adresuar çështje të ndryshme të lidhura me sytë, duke e bërë atë një degë të praktikuar gjerësisht dhe thelbësore të kirurgjisë mjekësore. 

Eye Diseases

Kirurgjia e syrit është shpesh e dobishme në përmirësimin e shikimit në situata të ndryshme. Për shembull, korrigjimi i gabimeve refraktive, kataraktave dhe rënia e rëndë e qepallave përmes operacionit mund të çojë në përmirësim të shikimit. Megjithatë, është thelbësore të pranohet se sytë janë organe delikate dhe që t’i nënshtroheni operacionit përfshin procedura për të hequr, riparuar ose manipuluar syrin dhe indet e tij përreth. Ashtu si me çdo ndërhyrje mjekësore, ka rreziqe të mundshme që lidhen me kirurgjinë e syve, të tilla si infeksioni, dëmtimi i syve, thatësia ose edhe humbja e pjesshme e shikimit.

Kushtet komplekse të syve mund të vijnë nga faktorë të ndryshëm si lëndimi, sëmundjet, infeksionet, gjendjet mjekësore si diabeti, çrregullimet kongjenitale ose procesi natyror i plakjes së syve. Nëpërmjet ekzaminimeve të rregullta dhe rutinë të syve, shumë nga këto gjendje mund të identifikohen në fazat e tyre të hershme, shpesh përpara se të shfaqen simptomat. Profesionistët tanë mjekësorë janë të aftë në vlerësimin, diagnostikimin dhe trajtimin e një sërë çrregullimesh të veçanta dhe komplekse të syrit. Disa nga okulistët tanë janë të specializuar në fusha specifike të shëndetit okular, duke siguruar njohuri dhe aftësi të thella në opsionet dhe procedurat më të fundit të trajtimit. Ky specializim na mundëson t’u ofrojmë pacientëve tanë kujdesin optimal, të përshtatur për nevojat e tyre unike. Disa nga çrregullimet e trajtuara janë: Phthisis bulbi (atrofia e globit të syrit), atrofia e retinës, Phthisis, errësirë ​​e kornesë, çrregullime të syve të lidhura me diabetin, sindroma Charles Bonnet, Retinitis pigmentosa, degjenerimi makular, Sëmundja Stargardt dhe më shumë. 

Cystic fibrosis

Cystic Fibrosis Your Personalized Treatment Plan Do not limit your treatment options only to the nearest hospital.We offer the most effective, quick and affordable treatment

Read More »

Empyema

Empyema Your Personalized Treatment Plan Do not limit your treatment options only to the nearest hospital.We offer the most effective, quick and affordable treatment for

Read More »

Glaucoma

Glaucoma Your Personalized Treatment Plan Do not limit your treatment options only to the nearest hospital.We offer the most effective, quick and affordable treatment for

Read More »

Ophthalmic Treatments

Ne ofrojmë trajtime më të avancuara në specialitete të ndryshme në oftalmologji dhe specialitete të ngjashme. Ekspertiza jonë përfshin kujdesin e avancuar në Neuro-Ophtalmologji, krijimin e syve artificialë, okuloplastikës, injeksioneve intravitreale, trabekuloplastikës, fotokoagulimit me laser dhe metodat më të fundit për menaxhimin e kushteve si Keratoconus ose katarakt ose operacione korrigjuese të shikimit. . Duke zgjedhur shërbimet tona, ju fitoni akses në qendrat kryesore në ballë të zhvillimit të trajtimeve efektive. Këto risi synojnë të përmirësojnë rezultatet për individët që përballen me sëmundjet e trashëguara të syve duke shfrytëzuar të dhënat gjenomike për diagnostikime novatore. Trajtimet e personalizuara, duke përfshirë terapinë modifikuese të gjeneve, ofrohen për të parandaluar verbërinë dhe për të promovuar shëndetin afatgjatë të syrit.

Cystic fibrosis

Cystic Fibrosis Your Personalized Treatment Plan Do not limit your treatment options only to the nearest hospital.We offer the most effective, quick and affordable treatment

Read More »

Thalassemia

Thalassemia Your Personalized Treatment Plan Do not limit your treatment options only to the nearest hospital.We offer the most effective, quick and affordable treatment for

Read More »