Ortopedia

Orthopaedic Treatment Abroad

Plani juaj i Personalizuar i Trajtimit

Ne do t’ju ndihmojmë të gjeni trajtimet më të mira mjekësore në të gjithë botën.
Shëndeti juaj është unik dhe kështu duhet të jetë zgjidhja juaj.

Intercontinental Care rekomandon vetëm spitalet më të mira për trajtimin e sëmundjeve degjenerative të kyçeve kryesore (ijet, gjunjët, bërrylat dhe shpatullat) dhe sëmundjet e kyçeve të shkaktuara nga traumatike, tipike të Mjekësisë Sportive, siç janë çrregullimet e meniskut, ligamenteve dhe kërcit të gjuri, tendinat dhe ligamentet e dëmtuara të shpatullave, sindromat e goditjes femoroacetabulare dhe dëmtimi i kërcit dhe ligamenteve të kyçit të këmbës. Kirurgjitë ortopedike janë një ndryshim i lojës për ata që kanë të bëjnë me sëmundje të dhimbshme muskuloskeletore. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për një zëvendësim kofsh, artroskopi gjuri ose shkrirje kurrizore, kirurgjia ortopedike mund të përmirësojë ndjeshëm cilësinë e jetës tuaj.

Kirurgët tanë me përvojë përdorin teknikat dhe teknologjitë më të fundit për të siguruar një procedurë të sigurt dhe të suksesshme. Ne e kuptojmë se çdo pacient është unik dhe ne punojmë ngushtë me ju për të krijuar një plan trajtimi të personalizuar që plotëson nevojat tuaja specifike.

Me përparimet në procedurat minimalisht invazive, koha e rikuperimit është më e shkurtër dhe ka më pak rrezik për komplikime. Ekipi ynë do të jetë me ju në çdo hap të rrugës, nga këshillimi para operacionit deri te kujdesi pas operacionit. Nëse jeni duke luftuar me dhimbje të kyçeve ose probleme të lëvizshmërisë, mos vuani në heshtje. Kirurgjia ortopedike mund të jetë zgjidhja që keni kërkuar. Na kontaktoni për të mësuar më shumë rreth opsioneve tona kirurgjikale dhe për të bërë hapin e parë drejt një jete pa dhimbje.

Gjuri

Knee

Qendrat e Ekselencës të zgjedhura nga Intercontinental Care kanë adoptuar filozofinë e zhvillimit teknologjik progresiv dhe të vazhdueshëm që synon reduktimin e invazivitetit të ndërhyrjeve. Qasja artroskopike merr formën e respektit dhe kursimit më të madh të indeve, që përkthehet në simptoma më pak të dhimbshme dhe kohë më të shpejtë rikuperimi për pacientin. Shumica e të operuarve mund të ecin përsëri disa orë pas operacionit dhe të rikuperojnë funksionin e gjurit brenda disa javësh.

Ekipet kirurgjikale të përbëra nga disa prej kirurgëve më të mirë të gjurit në botë, kryejnë të gjitha operacionet kryesore të meniskut – ligamentoz dhe kërcor të gjurit nën artroskopi, duke përdorur gjithashtu përdorimin e indeve dhuruese (përmes bankës së indeve) dhe bioteknologjive (kulturat e qelizave, graftet e faktorëve të rritjes, prekursorët e qelizave kërc/kockore, qelizat mezenkimale) për rindërtimin e kërcit.

Trajtohen sëmundjet e gjurit

Opsionet e trajtimit të gjurit

• Lëndimet ACL, PCL, MCL, LCL (të gjitha lëndimet e ligamenteve)
• Artriti i gjurit
• Lëndimet e kërcit
• Kondromalacia – zbutje e kapakut të kërcit të gjurit
• Kapakët e gjurit të dislokuar
• Përdhes
• Dislokimi i gjurit
• Dhimbje gjuri
• Lëndimet e meniskut
• Osteoartriti
• Osteokondriti

Trajtohen sëmundjet e gjurit

• Lëndimet ACL, PCL, MCL, LCL (të gjitha lëndimet e ligamenteve)
• Artriti i gjurit
• Lëndimet e kërcit
• Kondromalacia – zbutje e kapakut të kërcit të gjurit
• Kapakët e gjurit të dislokuar
• Përdhes
• Dislokimi i gjurit
• Dhimbje gjuri
• Lëndimet e meniskut
• Osteoartriti
• Osteokondriti

Opsionet e trajtimit të gjurit​

Dora

Më shumë se 90% e operacioneve të duarve kryhen mbi baza ambulatore ose kirurgjike ditore. Pacientët me probleme të përgjithshme shëndetësore ose që duhet t’i nënshtrohen operacioneve më invazive shtrohen në spital për periudhën e nevojshme për të garantuar sigurinë dhe nevojat e tyre. Rehabilitimi pas operacionit është një pjesë e rëndësishme e çdo trajtimi. Një ekip terapistësh dore mbështesin kirurgët. Protokollet e rehabilitimit fillojnë në ditën e operacionit dhe propozohen për çdo pacient individual. 

Rezultati i trajtimeve monitorohet vazhdimisht dhe përdoret si kontroll për të përmirësuar cilësinë e trajtimeve.

Trajtohen sëmundjet e duarve

Opsionet e trajtimit të duarve

 • Vrima e butonave të deformimit
 • Sindroma e tunelit karpal
 • Sindroma e Kompartamentit
 • Sindroma komplekse e dhimbjes rajonale (distrofia simpatike reflekse)
 • Sindroma e tunelit kubital
 • Tenosinoviti i De Quervain
 • Kontrata e Dupuytren
 • Kist ganglion i kyçit të dorës dhe dorës
 • Sëmundja e Kienböck
 • Trajtimi i sëmundjes së Kiënbock
 • Gisht Mallet
 • Kist mukoz
 • Gishti tregues
 • Sindroma e Tunelit Ulnar të kyçit të dorës
 • Kist Volar Retinacular
 • Artriti i dorës, gishtit të madh dhe kyçit të dorës
 • Kirurgjia e tunelit karpal
 • Kirurgjia e gishtit këmbëzues
 • Kirurgjia kontraktuese e Dupuytren
 • Kirurgjia e tendinozës së De Quervain
 • Zëvendësimi i përbashkët
 • Riparimi i tendinave
 • Riparimi i nervave
 • Shartimet e lëkurës
 • Flapat e lëkurës
 • Reduktimi dhe fiksimi i mbyllur
 • Fasciotomia
 • Drenimi ose debridementi kirurgjikal
 

Trajtohen sëmundjet e duarve

 • Vrima e butonave të deformimit
 • Sindroma e tunelit karpal
 • Sindroma e Kompartamentit
 • Sindroma komplekse e dhimbjes rajonale (distrofia simpatike reflekse)
 • Sindroma e tunelit kubital
 • Tenosinoviti i De Quervain
 • Kontrata e Dupuytren
 • Kist ganglion i kyçit të dorës dhe dorës
 • Sëmundja e Kienböck
 • Trajtimi i sëmundjes së Kiënbock
 • Gisht Mallet
 • Kist mukoz
 • Gishti tregues
 • Sindroma e Tunelit Ulnar të kyçit të dorës
 • Kist Volar Retinacular
 • Artriti i dorës, gishtit të madh dhe kyçit të dorës

Opsionet e trajtimit të duarve

 • Kirurgjia e tunelit karpal
 • Kirurgjia e gishtit këmbëzues
 • Kirurgjia kontraktuese e Dupuytren
 • Kirurgjia e tendinozës së De Quervain
 • Zëvendësimi i përbashkët
 • Riparimi i tendinave
 • Riparimi i nervave
 • Shartimet e lëkurës
 • Flapat e lëkurës
 • Reduktimi dhe fiksimi i mbyllur
 • Fasciotomia
 • Drenimi ose debridementi kirurgjikal
 

Kijë

Hip

Përmirësimi i teknikave kirurgjikale (përqasjet minimale invazive të “kursjes së indeve”, domethënë për të shpëtuar kockat dhe muskujt) dhe përdorimi i biomaterialeve të gjeneratës së fundit (metal trabekular, materiale osteoinduktive, polietileni shumë të ndërlidhur me vitamina E, delta qeramike) na ka lejuar të marrim rezultate të shkëlqyera, me indikacione gjithnjë e më të gjera për çdo patologji dhe të zbatueshme për një popullatë gjithnjë e më të gjerë, madje edhe për të miturit (<55 vjeç). Suksesi i ndërhyrjes është rezultat i një pune ekipore të specialistëve të përkushtuar – kirurgëve, mjekëve, infermierëve, fizioterapistëve – që garanton optimizimin e të gjitha fazave të të gjithë procesit: vlerësim, përgatitje, kirurgji, anestezi, kurs, rehabilitim. Mundësitë e shumta operacionale të disponueshme aktualisht për ortopedin bëjnë të mundur aplikimin e një operacioni të personalizuar. Kirurgjia protetike e personalizuar vlerëson aspekte të ndryshme në lidhje me: mundësinë e një anatomike dhe korrekte dhe korrekte. rindërtimi funksional, cilësia dhe dëmtimi i kockës, ruajtja e të gjitha indeve të shëndetshme, gjendja shëndetësore dhe kërkesat funksionale të subjektit, mundësia reale e rikuperimit optimal. Bazuar në këto vlerësime, zgjidhen lloji i aksesit kirurgjik, modeli dhe materiali i bashkimit të implantit dhe kyçit, rruga para dhe pas operacionit, lloji dhe kohëzgjatja e rehabilitimit.

Standardi ynë në zgjedhjen e implantit të hipit parashikon përdorimin e protezave të aliazhit të titanit, monobllok ose modulare, sa më të vogla të jetë e mundur, me sipërfaqe artikulare në delta qeramike ose polietileni të shtuar me vitaminë E me aktivitet antioksidues. Protezat e përdorura në operacionet e rishikimit janë më voluminoze dhe invazive, shpesh në tantal dhe përfshijnë pjesë të adaptueshme modulare që lejojnë rindërtimin e zonave kockore që mungojnë. 

Sëmundjet e ijeve trajtohen​

Opsionet e trajtimit të ijeve

• Displasia e ijeve
• Dislokimi i ijeve
• Fraktura të kupës dhe/ose femurit proksimal
• Osteonekroza
• Rezultatet e infeksioneve të kyçeve
• Sëmundja Perthes
• Epifiza e rrëshqitjes së kapitalit femoral (SCFE)
• Konflikti femoroacetabular
• Sëmundja e Paget
• Artroza primare
• Artrit rheumatoid
• Artriti përdhes
• Artriti psoriatik
• Artriti lupus eritematoz

 

Sëmundjet e ijeve trajtohen​

• Displasia e ijeve
• Dislokimi i ijeve
• Fraktura të kupës dhe/ose femurit proksimal
• Osteonekroza
• Rezultatet e infeksioneve të kyçeve
• Sëmundja Perthes
• Epifiza e rrëshqitjes së kapitalit femoral (SCFE)
• Konflikti femoroacetabular
• Sëmundja e Paget
• Artroza primare
• Artrit rheumatoid
• Artriti përdhes
• Artriti psoriatik
• Artriti lupus eritematoz

Opsionet e trajtimit të ijeve

 

Sup

Intercontinental Care ka zgjedhur qendra më të avancuara në trajtimin e paqëndrueshmërisë së shpatullave me teknika inovative si Blloku i Kockave Arthroscopic ose Latarjet me asistencë artroskopike ose artroskopike.

Vëmendje e veçantë i kushtohet përdorimit të teknikave moderne të bioinduksionit minimalisht invazive për shërimin e tendinave të manshetës rrotulluese.

Ekipi përdor të dyja teknikat e protezave inverse, me proteza dhe me proteza anatomike ose rishfaqëse për të ofruar një trajtim që synon një shërim më të shpejtë të pacientit dhe një rendiment më të mirë të mundshëm funksional.

Sëmundjet e shpatullave trajtohen

Opsionet e trajtimit të shpatullave

 • Riparimi i ndarjes së kyçeve akromioklavikulare (AC).
 • Kirurgji ORIF për frakturën proksimale të humerusit
 • Riparimi i manshetës rrotulluese
 • Heqja ose riparimi i labrumit
 • Riparimi i ligamenteve
 • Heqja e indit të përflakur ose kërcit të lirshëm 
 • Zëvendësimi total i shpatullave
 • Artroskopi për shpatullën e ngrirë
 • Arthroskopia për sindromën e goditjes

Sëmundjet e shpatullave trajtohen

Opsionet e trajtimit të shpatullave

 • Riparimi i ndarjes së kyçeve akromioklavikulare (AC).
 • Kirurgji ORIF për frakturën proksimale të humerusit
 • Riparimi i manshetës rrotulluese
 • Heqja ose riparimi i labrumit
 • Riparimi i ligamenteve
 • Heqja e indit të përflakur ose kërcit të lirshëm 
 • Zëvendësimi total i shpatullave
 • Artroskopi për shpatullën e ngrirë
 • Arthroskopia për sindromën e goditjes

Bërryl

Elbow treatments

Kockat, kërci, ligamentet dhe lëngjet përbëjnë nyjen e bërrylit. Muskujt dhe tendinat ndihmojnë në lëvizjen e nyjës së bërrylit. Problemet e bërrylit ndodhin kur ndonjë prej këtyre strukturave lëndohet ose sëmuret.

Shumë gjëra mund të shkaktojnë dhimbje në bërryl. Tendiniti, një inflamacion ose dëmtim i tendinave që lidhin muskujt me kockën, është një shkak i zakonshëm. Tendiniti i bërrylit është një dëmtim i zakonshëm sportiv i pësuar gjatë lojës tenis ose golf. Përdorimi i tepërt i bërrylit mund të shkaktojë gjithashtu tendinitis. Ndrydhjet dhe tendosjet, frakturat (kockat e thyera), dislokimet, bursit dhe artriti janë të gjitha shkaqet e mundshme të dhimbjes së bërrylit. Trajtimi përcaktohet nga shkaku themelor.

Ka mënyra të ndryshme për të trajtuar këtë lloj gjendjeje të bërrylit. Në disa raste, merren masa jo-operative, të tilla si përdorimi i ilaçeve anti-inflamatore ose ilaçe të tjera me recetë, vendosja e fraksioneve ose përdorimi i ilaçeve rigjeneruese. Kirurgjia mund të përdoret nëse tendinat në krah shkëputen.

Sëmundjet e bërrylit trajtohen

Trajtimet e bërrylit opsionet

 • Bërryl lojtar golfi
 • Bërryl tenisi
 • Bursit i bërrylit
 • Artriti i bërrylit
 • Frakturat e bërrylit
 • Tendiniti
 • Bursiti Olecranon
 • Zëvendësimi total i bërrylit
 • Arthroskopia e bërrylit 
 • Riparimi i tendinit bicep
 • Injeksione me plazma të pasura me trombocite
 • Lirimi i tunelit kubital

Sëmundjet e bërrylit trajtohen​

 • Bërryl lojtar golfi
 • Bërryl tenisi
 • Bursit i bërrylit
 • Artriti i bërrylit
 • Frakturat e bërrylit
 • Tendiniti
 • Bursiti Olecranon

Trajtimet e bërrylit opsionet​

 • Zëvendësimi total i bërrylit
 • Arthroskopia e bërrylit 
 • Riparimi i tendinit bicep
 • Injeksione me plazma të pasura me trombocite
 • Lirimi i tunelit kubital

Ortopedi Funksionale Nofulla

Genioplasty, Mandibular Jaw Reduction, Cheekbone Reduction, Chin Reduction, Chin & Chick Augmentation, Double Chin surgery

Ortopedia Funksionale e Nofullave (FJO) është një fushë e specializuar brenda mjekësisë stomatologjike që trajton çështjet që lidhen me funksionin e kockave, muskujve dhe nofullës, shtrirjen e dhëmbëve dhe problemet me nyjen temporomandibulare. Ortopedia funksionale e nofullës qëndron si një rrugë terapeutike thelbësore për avancimin e shëndetit oral. Ai angazhohet në masa parandaluese, interceptive dhe trajtimi për ndërprerjet në formën dhe funksionimin e sistemit të përtypjes tek fëmijët, adoleshentët dhe të rriturit. Kjo qasje përfiton nga rritja natyrore dhe forcat e zhvillimit, dalja e dhëmbëve, lëvizjet e nofullës dhe faktorë të tjerë.

Me raste, pajisjet funksionale ortopedike përdoren për të eliminuar pengesat funksionale të padëshiruara gjatë rritjes dhe zhvillimit natyror të sistemit të përtypjes. Ato ndikojnë drejtpërdrejt në sistemin neuromuskular, duke nxitur reflekse të reja posturale dhe duke nxitur një lëvizje funksionale dhe të shëndetshme të nofullës së poshtme. Janë këta stimuj funksionalë që rregullojnë formën dhe funksionimin optimal. Ky kombinim i formës dhe funksionit hap rrugën për zhvillimin harmonik të strukturave të ndryshme të ndërlidhura me frymëmarrjen, gjumin, qëndrimin dhe estetikën.

Sëmundjet e nofullës trajtohen

Trajtimet ortopedike të nofullës opsionet

 • Asimetria kondilare
 • Resorbimi kondilar
 • Splinta mandibulare (bruksizëm)
 • Atrofi ekstreme maksilar
 • Atrofi e rëndë e kockave nofulla dhe mandibulare
 • Edentulizmi i nofullës
 • Apnea obstruktive e gjumit
 • TMJ Zhvendosja e diskut anterior

Sëmundjet e nofullës trajtohen​

 • Asimetria kondilare
 • Resorbimi kondilar
 • Splinta mandibulare (bruksizëm)
 • Atrofi ekstreme maksilar
 • Atrofi e rëndë e kockave nofulla dhe mandibulare
 • Edentulizmi i nofullës
 • Apnea obstruktive e gjumit
 • TMJ Zhvendosja e diskut anterior

Trajtimet ortopedike të nofullës opsionet