Gjinekologjia

MR guided Focused Ultrasound Surgery

Plani juaj i Personalizuar i Trajtimit

Ne do t’ju ndihmojmë të gjeni trajtimet më të mira mjekësore në të gjithë botën.
Shëndeti juaj është unik dhe kështu duhet të jetë zgjidhja juaj.

Kirurgjia gjinekologjike përfshin procedurat kirurgjikale që përfshijnë organet dhe strukturat brenda rajonit të legenit femëror, të tilla si mitra, vezoret, qafa e mitrës, tubat fallopiane, vagina dhe vulva.

Gjinekologjia, një fushë mjekësore që ka evoluar ndjeshëm me kalimin e viteve, duke avancuar vazhdimisht për të përmbushur nevojat e ndryshme të shëndetit të grave. Rrënjët e saj mund të gjurmohen që nga lashta. qytetërimet, ku praktikuesit e hershëm hodhën themelet për të kuptuar shëndetin riprodhues të grave. Me kalimin e shekujve, fusha përparoi gradualisht, me figura të dukshme që kontribuan në njohuritë dhe teknikat që lidhen me kujdesin gjinekologjik. Shekulli i 19-të shënoi një kthesë të rëndësishme me formalizimin e gjinekologjisë si një specialitet mjekësor. Pionierë si J. Marion Sims dhe të tjerë prezantuan teknika dhe instrumente kirurgjikale që hodhën themelet për praktikat moderne gjinekologjike. Shekulli i 20-të solli përparime revolucionare, si zhvillimi i kontraceptivëve hormonalë, të cilët u dhanë grave një kontroll më të madh mbi planifikimin familjar. Inovacionet si testi Pap, i nisur nga Dr. George Papanicolaou, u bënë të rëndësishme në zbulimin e kancerit të qafës së mitrës në fazat e hershme, më të trajtueshme. Ndërsa kalojmë në të tashmen, gjinekologjia është në ballë të kërkimeve novatore. Mjekësia gjenomike po zbulon ndërlikimet e shëndetit riprodhues, duke hapur rrugën për trajtim të personalizuar. plane të përshtatura për profilet gjenetike individuale. 

Sot, gjinekologjia qëndron në kryqëzimin e inovacionit dhe dhembshurisë. Kërkimet e vazhdueshme eksplorojnë mjekësinë rigjeneruese, teknikat e avancuara kirurgjikale dhe njohuri më të thella në kushte si endometrioza dhe sindroma e vezores policistike (PCOS). E ardhmja ka shumë perspektiva, nga të kuptuarit e ndikimit të mikrobiomës në shëndetin gjinekologjik deri te zhvillimi i terapive gjenetike të synuara.

Sëmundjet Gjinekologjike

gynecological disease

Ka shumë arsye pse një grua mund t’i nënshtrohet një operacioni gjinekologjik. Mund të jetë trajtimi i kushteve si endometrioza, tumoret beninje (fibroidet), cistat ovariane, kanceri, dhimbjet kronike të legenit, sëmundjet inflamatore të legenit, prolapsi i mitrës ose gjakderdhja jonormale. Kirurgjia gjinekologjike mund të shërbejë gjithashtu si një metodë e përhershme e kontrollit të lindjes.

Cervical Dysplasia

Cervical Dysplasia

Cervical dysplasia is a precancerous condition in which abnormal cells grow on the surface of your cervix. The cervix is the opening to your uterus that’s attached to the top portion of your vagina. Another name for cervical dysplasia is cervical intraepithelial neoplasia, or CIN.

Read More »

Cystic fibrosis

Cystic Fibrosis Your Personalized Treatment Plan Do not limit your treatment options only to the nearest hospital.We offer the most effective, quick and affordable treatment

Read More »

Empyema

Empyema Your Personalized Treatment Plan Do not limit your treatment options only to the nearest hospital.We offer the most effective, quick and affordable treatment for

Read More »

Opsionet e trajtimit

Kirurgjia me ndihmën robotike kryhet për të trajtuar prolapsin e organeve të legenit, fibroidet dhe kancerin gjinekologjik. Përfitimet e pacientit përfshijnë:

  • Reduktimi i qëndrimit në spital
  • Humbja e reduktuar e gjakut dhe/ose nevoja për transfuzion gjaku
  • Reduktimi i dhimbjes pas operacionit

Sistemi Kirurgjik Robotik DaVinci i lejon kirurgët të kryejnë procedura komplekse minimalisht invazive duke përdorur një grup prerjesh të vogla dhe jo një prerje të madhe. Një sakrokolpopeksi laparoskopike ose miomektomi që, në të kaluarën, kërkonte një prerje standarde, tani mund të kryhet me prerje të vogla, duke përmirësuar shumë kohën e rikuperimit dhe komoditetin e pacientit.

Me pamjen stereoskopike 3-D të ofruar nga sistemi kirurgjik daVinci, kirurgët mund të identifikojnë më lehtë anatominë jetësore gjatë kryerjes së diseksioneve të sakta kirurgjikale dhe heqjes së indeve specifike. Instrumentet EndoWrist të robotit u ofrojnë kirurgëve shkathtësi të shtuar që nuk është gjithmonë e disponueshme duke përdorur instrumente konvencionale laparoskopike ose të procedurës së hapur. 

Roboti Hugo lejon të ndërhyjë në patologjitë gjinekologjike beninje dhe malinje (me përjashtim të kancerit ovarian në fazë të avancuar). Prerjet më të vogla, me pasojë dhimbje të kufizuar postoperative, shtrimi në spital dhe rikuperimi më i shpejtë janë ndër pluset e përdorimit të robotikës në gjinekologji. Për më tepër, avantazhet më të dukshme gjenden në ndërhyrjet më komplekse, pasi natyra minimalisht invazive e robotit lejon ruajtjen e strukturave vaskulare dhe nervore, duke reduktuar kështu edhe komplikimet pas operacionit.