Pediatria

Pediatrics

Plani i personalizuar i trajtimit për fëmijën tuaj

Mos u kufizoni në trajtimin vetëm në Shqipëri.
Ne ofrojmë trajtimet më efektive dhe më të përballueshme,
falë botës’s rrjeti më i madh spitalor. 

Zgjedhja e mjekëve dhe spitaleve të duhura është një vendim vendimtar për prindërit që kërkojnë kujdes mjekësor për fëmijët e tyre. Duke kuptuar opsionet e ndryshme të trajtimit pediatrik, prindërit mund të bëjnë zgjedhje të informuara se ku të kërkojnë kujdesin më të mirë për nevojat specifike shëndetësore të fëmijës së tyre. Qoftë kardiologjia pediatrike, neurokirurgjia, ortopedia, onkologjia apo gastroenterologjia, ne i këshillojmë prindërit falë qendrave tona të mirëformuara të kujdesit shëndetësor pediatrik që mund të ofrojnë ekspertizën dhe teknologjitë e avancuara të nevojshme për kujdesin optimal pediatrik.

Angazhimi ynë për përsosmëri në trajtimin mjekësor pediatrik buron nga një kuptim i thellë i nevojave unike të kujdesit shëndetësor të fëmijëve. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë shërbimet gjithëpërfshirëse pediatrike që ne ofrojmë, duke siguruar që fëmija juaj të marrë kujdesin më të mirë të mundshëm.

Kardiologjia e Pediatrisë dhe Kirurgjia e Zemrës

Kardiologjia pediatrike është dega e mjekësisë që merret me çështjet e lidhura me zemrën tek fëmijët si defektet kongjenitale të zemrës, anomalitë e ritmit të zemrës dhe kushte të tjera kardiake tek foshnjat, fëmijët dhe adoleshentët. Teknologjitë e fundit dhe ndërhyrjet e avancuara kirurgjikale kanë përmirësuar ndjeshëm rezultatet për fëmijët me sëmundje të zemrës, duke e bërë kardiologjinë pediatrike një specialitet kritik për prindërit që kërkojnë kujdes të nivelit të lartë për të vegjlit e tyre.

Kardiologët pediatër diagnostikojnë, trajtojnë dhe menaxhojnë sëmundjet e zemrës tek fëmijët, duke përfshirë sëmundjet kongjenitale të zemrës, të tilla si:

 • Defekti i septumit atrioventrikular
 • CCTGA (transpozimi i korrigjuar kongjenitalisht i arterieve të mëdha)
 • Sindroma CLOVES
 • Fistula e arteries koronare
 • Sëmundja cianotike e zemrës
 • Fshirja e kromozomit 22q11.2
 • Dekstrokardia
 • Sindroma Eisenmenger
 • Defekt i jastëkut endokardial
 • Zhurmat e zemrës
 • Sindroma e heterotaksisë (izomerizmit).
 • Atresia pulmonare
 • Sindroma e Shone
 • sindromi Turner
 • sindroma FATER
 • sindromi Williams
 • Sindroma e Wolff Parkinson White

dhe çrregullime të tjera që mund të ndodhin tek fëmijët:

 • Tromboza venoze cerebrale
 • Kilotoraksi
 • Takikardi supraventrikulare

Ortopedi Pediatrike dhe Kirurgjia e Shpines

Ortopedia pediatrike trajton çështjet muskulo-skeletore tek fëmijët, duke përfshirë anomalitë kongjenitale, frakturat dhe infeksionet muskuloskeletore. Kirurgët ortopedë pediatër janë të aftë si në ndërhyrjet kirurgjikale ashtu edhe në ato jokirurgjikale, duke siguruar kujdes të plotë për fëmijët me sëmundje ortopedike. Prindërit mund të gjejnë ambiente më të avancuara dhe specialistë ortopedikë pediatrikë me përvojë në destinacione të ndryshme, duke ofruar një sërë shërbimesh nga kujdesi rutinë deri tek operacionet komplekse.

Specialistët tanë trajtojnë çrregullimet e shtyllës kurrizore pediatrike dhe kanë ekspertizë në diagnostikimin dhe zbulimin e hershëm të skoliozës, sindromave të rralla ose sëmundjeve neuromuskulare dhe paralizës cerebrale. Çrregullimet e trajtuara përfshijnë:

 • Skolioza idiopatike adoleshente
 • Lëndimi i pleksusit brachial lidhur me lindjen
 • Paraliza cerebrale
 • Mungesa kongjenitale e femurit
 • Displazia kongjenitale spondiloepifizare
 • Dekstroskolioza
 • Skolioza me fillimin e hershëm
 • Paraliza e Erbit
 • Deformimet e gjymtyrëve
 • Deformimi i Madelung’s
 • Sindroma McCune-Albright
 • Melorheostosis
 • Distrofia muskulare
 • Neuroblastoma
 • Paraliza ose lëndimi i pleksusit brachial obstetrik
 • Sëmundja Osgood-Schlatter
 • Osteokondriti
 • Osteokondroma
 • Osteosarkoma
 • Sindroma e pterigiumit
 • Schwannoma
 • Displasia e skeletit
 • Lëndimi i shtyllës kurrizore
 • Atrofia muskulare kurrizore
 • Spondiloliza dhe spondilolisteza
 • Kondromatoza sinoviale

Onkologji Pediatrike dhe Imunohematologji

Onkologjia pediatrike i kushtohet diagnostikimit dhe trajtimit të kancereve që prekin foshnjat, fëmijët dhe adoleshentët. Onkologë pediatër shumë të specializuar punojnë ngushtë me ekipe multidisiplinare për të ofruar kujdes të personalizuar dhe të dhembshur për fëmijët që luftojnë me kancerin. Qendrat tona të njohura të onkologjisë pediatrike ofrojnë akses në modalitetet më të fundit të trajtimit, provat klinike dhe kujdesin mbështetës për familjet që lundrojnë në udhëtimin sfidues të kancerit të fëmijërisë.

Mjekët e onkologjisë pediatrike janë të trajnuar posaçërisht për t’u kujdesur dhe ngushëlluar për fëmijën tuaj gjatë gjithë trajtimit. Megjithëse fëmijët ende mund të zhvillojnë kancere që janë më të përhapura tek të rriturit, kanceret e mëposhtme diagnostikohen shpesh tek fëmijët:

 • Adamantinoma
 • Angiofibroma
 • Astrocitoma
 • Kondroblastoma
 • Kondrosarkoma
 • Anemia kongjenitale
 • Imunodefiçenca kongjenitale
 • Çrregullime të funksionit të trombociteve
 • Diskeratoza kongjenitale
 • Enkondroma
 • Sarkoma e Ewing
 • Glioblastoma
 • Glioma
 • Limfohistiocitoza hemofagocitare
 • Limfoma e Hodgkin
 • Sindroma e polipozës së të miturve
 • Leiomiosarkoma
 • Leuçemia
 • Histiocitoma fibroze malinje
 • Limfoma e qelizave të mantelit
 • Limfoma e Zonës Margjinale
 • Medulloblastoma
 • Neurofibrosarkoma
 • Limfoma primare cerebrale
 • Rabdomiosarkoma
 • Sindroma Shwachman-Diamond
 • Sëmundja e qelizave drapër
 • Kondromatoza sinoviale
 • Talasemia
 • Kancer i tiroideve
 • Anomalitë vaskulare
 • Tumori i Wilms
 • Sindroma Wiskott-Aldrich

Urologji Pediatrike

Departamentet tona të urologjisë pediatrike krenohen me ekipe të urologëve pediatër shumë të aftë dhe me përvojë. Këta specialistë janë të përkushtuar për të diagnostikuar dhe trajtuar një sërë çështjesh urologjike tek fëmijët, duke përfshirë anomalitë kongjenitale, infeksionet e traktit urinar, çrregullimet e veshkave dhe çrregullimet e zhvillimit seksual. Urologët tanë kombinojnë ekspertizën e tyre me një qasje të dhembshur, duke krijuar një mjedis ku familjet ndihen të mbështetura dhe të informuara. 

Ne ofrojmë trajtime pioniere në urologjinë pediatrike, duke ofruar kujdes gjithëpërfshirës dhe të dhembshur për fëmijët me sëmundje urologjike, të cilat përfshijnë:

 • Sindroma Andrenogjenitale
 • Ekstrofia e fshikëzës
 • Disgjeneza gonadale
 • Hematuria tek fëmijët
 • Hidrocela tek fëmijët
 • Hidronefroza
 • sindromi Morris
 • Hipospadia pediatrike
 • Obstruksioni i kryqëzimit ureteropelvik

Neonatologjia dhe Patologjia Neonatale

Sjellja e një jete të re në botë është një moment gëzimi i pashoq dhe ne e kuptojmë natyrën delikate të kujdesit për të porsalindurin. Spitalet tona të specializuara në Neonatologji janë një fener shprese për familjet që kërkojnë kujdes të specializuar për të sapolindurit e tyre.

Ne krenohemi që punojmë me neonatologë të njohur të cilët janë të specializuar në kujdesin e të porsalindurve, veçanërisht atyre të lindur para kohe ose me komplikime mjekësore. Neonatologët tanë janë me përvojë të lartë, të trajnuar për të përballuar sfidat unike që vijnë me ofrimin e kujdesit për pacientët më të vegjël. Ekspertiza e tyre shtrihet në një sërë kushtesh neonatale, duke siguruar që çdo i porsalindur të marrë standardin më të lartë të kujdesit.

Departamentet tona të Neonatologjisë trajtojnë një gamë të gjerë kushtesh neonatale, duke përfshirë, por pa u kufizuar në:

 • Komplikacionet e lindjes së parakohshme: Kujdes i specializuar për foshnjat e lindura para kohe, duke adresuar nevojat e frymëmarrjes, ushqimin dhe zhvillimin.
 • Sindroma e Distresit Respirator Neonatale (NRDS): Ekspertizë në menaxhimin e sfidave të frymëmarrjes që shihen zakonisht tek foshnjat e lindura para kohe.
 • Anomali kongjenitale: Diagnoza dhe trajtimi i të porsalindurve me kushte kongjenitale që kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor.
 • Infeksionet neonatale: Kujdesi gjithëpërfshirës për foshnjat në rrezik ose të prekur nga infeksionet gjatë ditëve të para të jetës.

Departamentet e Neonatologjisë janë të pajisura me një Njësi të Kujdesit Intensiv Neonatal (NICU) moderne. NICU është projektuar për të ofruar një mjedis edukues dhe të kontrolluar për të porsalindurit e parakohshëm ose me sëmundje kritike. Me pajisje të avancuara monitorimi, inkubatorë të specializuar dhe një ekip infermierësh të përkushtuar, ne sigurojmë që çdo foshnjë të marrë kujdesin e saktë të kërkuar për nevojat e tyre individuale.

Sëmundje të tjera pediatrike të trajtuara

Në Intercontinental Care, ne jemi të përkushtuar për të ofruar trajtim mjekësor gjithëpërfshirës dhe të dhembshur pediatrik. Angazhimi ynë ndaj përsosmërisë, lehtësive moderne dhe qasjes me në qendër fëmijët na bëjnë një zgjedhje të besueshme për familjet që kërkojnë kujdesin më të mirë shëndetësor për fëmijët e tyre. Nga kontrollet rutinë deri te operacionet e specializuara pediatrike, ne jemi këtu për të ushqyer shëndetin dhe lumturinë e brezit të ardhshëm. 

Fokusi ynë në sëmundjet e rralla na lejon të ofrojmë trajtim për një gamë të gjerë sëmundjesh, duke përfshirë:

 • Mungesa e alfa-1-antitripsinës
 • Autizmi
 • Sëmundja Fabry
 • Sëmundja Gaucher
 • Obeziteti gjenetik
 • Sëmundja e Gaforres
 • Sëmundja e urinës me shurup panje
 • Diabeti Pediatrik
 • Obeziteti pediatrik
 • Fenilketonuria
 • Spina bifida
 • Sëmundjet e tiroides
 • Sindroma Wolf-Hirschhorn