Mbulimi i kostos

Cost Coverage for Medical Treatment Abroad Intercontinental Care Insurance Refund Copertura dei Costi per le Cure Mediche all'Estero Cost Coverage for Medical Treatment Abroad Intercontinental Care Insurance Refund Copertura dei Costi per le Cure Mediche all'Estero Cost Coverage for Medical Treatment Abroad Intercontinental Care Insurance Refund Copertura dei Costi per le Cure Mediche all'Estero Արտերկրում բժշկական բուժման ծախսերի ծածկում تغطية تكاليف العلاج بالخارج

Kostot mjekësore ndryshojnë shumë nga vendi në vend dhe mund të jenë shumë të shtrenjta në destinacione të caktuara. Kjo është arsyeja pse Intercontinental Care këshillon pacientët e saj se si të marrin mbulim ose rimbursim për shërbimet mjekësore që marrin jashtë vendit.

Forma të ndryshme të mbulimit të kostos së pjesshme dhe totale janë në dispozicion për pacientët tanë, duke përfshirë:

  • Sigurim shëndetsor. Anëtarët e sigurimeve kombëtare dhe ndërkombëtare mund të marrin mbulim nëpërmjet kompanisë së tyre të sigurimit. Shumica e Spitaleve tona Partnere pranojnë pagesa direkte që do të thotë se pacientët nuk do të duhet të paguajnë për trajtimin mjekësor paraprakisht. Shuma e mbuluar dhe kushtet mund të varen nga lloji i policës që është blerë nga pacienti.
  • Qytetarë europianë. Vendet e Bashkimit Evropian, si dhe Islanda, Lihtenshtajni, Norvegjia, Zvicra dhe Mbretëria e Bashkuar mbulojnë trajtimin e shtetasve të tyre në një nga vendet anëtare ose rimbursojnë pjesërisht ose plotësisht shumën që është paguar paraprakisht nga pacienti. Autorizimi paraprak nga autoriteti kompetent shëndetësor i pacientit është i nevojshëm për të përfituar nga ky lloj mbulimi dhe duhet të plotësohen disa kushte.
  • Qytetarët e ish-Bashkimit Sovjetik. Покрытие расходов для граждан Азербайджана, Армении, Грузии, Казахстана на лечение за границе й Azerbajxhani, Armenia, Gjeorgjia, Kazakistani kanë programe trajtimi të sponsorizuara nga shteti jashtë vendit për qytetarët e tyre. Kushtet dhe mbulimi ndryshojnë shumë, por të gjitha këto shtete kërkojnë që trajtimi i kërkuar jashtë vendit të mos jetë i disponueshëm në vendet e tyre.
  • Qytetarë arabë. Bahreini, Kuvajti, Maroku, Omani, Palestina, Katari, Arabia Saudite, Sudani dhe Emiratet e Bashkuara Arabe kanë sponsorizuar nga shteti programe trajtimi jashtë vendit për qytetarët e tyre, të cilat zakonisht mbulojnë jo vetëm trajtimet, por edhe kostot e akomodimit dhe transportit.
  • Organizatat bamirëse. Institucionet private gjithashtu mund të ndihmojnë pacientët të marrin mbulim për trajtimin e tyre jashtë vendit, veçanërisht fëmijët.
    Klikoni në lidhjet e mësipërme për të parë detajet ose kërkoni një konsultë falas me ekspertët tanë duke përdorur formularin e mëposhtëm në mënyrë që të gjeni zgjidhjen më të mirë të mbulimit të kostos për rastin tuaj.