Rimodelim i Vitheve

Butt lift abroad

Ngritja e të pasmeve, e njohur edhe si ngritje e vitheve ose braziliane e të pasmeve, është një procedurë që ngre lëkurën që rrethon të pasmet tuaja për të përmirësuar formën dhe sipërfaqen e të pasmeve tuaja. Teknika rezulton në një pamje më të tonifikuar, më të lëmuar dhe më pak të zbehur. Ngritja e të pasmeve, ndryshe nga operacionet e tjera kozmetike të të pasmeve, nuk rrit madhësinë e të pasmeve tuaja. Ngritja e të pasmeve në përgjithësi mund të kryhet për ata që janë me shëndet të mirë dhe nuk pinë duhan, që nuk vuajnë nga obeziteti dhe kanë një peshë të qëndrueshme, nuk kanë ndonjë sëmundje kronike që mund të pengojë shërimin, si diabeti ose lupusi.

Ai do të përmirësojë cilësinë e jetës në veçanti për njerëzit që kanë humbur kohët e fundit një sasi të konsiderueshme të peshës ose kanë pasur një operacion për humbje peshe dhe për ata që kanë yndyrë të tepërt, të varur ose lëkurë të lirshme në të pasmet e tyre.

Termi “Brazilian Butt Lift” mendohet se është krijuar për shkak të Dr. Ivo Pitanguy, që besohet të jetë kirurgu plastik më i shquar në Brazil. Ai filloi të botojë informacione për këtë ashensor në vitet 1960.

Duhet të jeni veçanërisht të kujdesshëm kur zgjidhni klinikën ku do të kryeni ngritjen e vitheve. Të pasmet përmbajnë një mori enë gjaku, disa të mëdha sa kashtë për pije. Këto derdhen në vena cava inferiore, e cila është një vijë e drejtpërdrejtë me zemrën. Kur bëhet siç duhet dhe kur bëhet me kujdes, është plotësisht i sigurt, por duhet të shmangni qendrat me kosto të ulët dhe me volum të lartë me mjekë që mund të mos jenë të certifikuar nga bordi apo edhe kirurgë.

Llojet
e kirurgjisë së ngritjes së të pasmeve

Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të kirurgjisë së heqjes së vitheve, secila e krijuar për të adresuar shqetësime specifike dhe për të arritur rezultate të ndryshme. Disa nga llojet më të zakonshme të operacionit të heqjes së vitheve përfshijnë:

  • Ngritja e të pasmeve braziliane: Kjo procedurë përfshin përdorimin e liposuksionit për të hequr dhjamin nga zona të tjera të trupit, si barku ose kofshët, dhe më pas transferimin e asaj yndyre në vithe për të krijuar një pamje më të rrumbullakosur dhe të ngritur.
  • Ngritja tradicionale e të pasmeve: Kjo procedurë përfshin heqjen e lëkurës dhe yndyrës së tepërt nga vithet dhe më pas ripozicionimin e indit të mbetur për të krijuar një pamje më të ngritur dhe të tonifikuar.
  • Ngritja e të pasmeve të sipërme: Kjo procedurë synon pjesën e sipërme të vitheve, duke ngritur dhe riformuar indin për të krijuar një pamje më të përcaktuar dhe rinore.
  • Ngritja e të pasmeve të poshtme: Kjo procedurë synon pjesën e poshtme të vitheve, duke ngritur dhe riformuar indin për të krijuar një pamje më të rrumbullakosur dhe të ngritur.
  • Heqja e të pasmeve me flutura: Kjo procedurë përfshin krijimin e një prerjeje të vogël në vithe dhe më pas përdorimin e qepjeve për të ngritur dhe riformuar indin, duke krijuar një pamje më të ngritur dhe të tonifikuar.

Lloji i operacionit të heqjes së vitheve që është më i miri për ju do të varet nga nevojat tuaja individuale, qëllimet dhe anatomia. Është e rëndësishme të konsultoheni me një kirurg plastik të kualifikuar për të përcaktuar kursin më të mirë të trajtimit për situatën tuaj specifike.

Përgatitja
për kirurgjinë e ngritjes së të pasmeve

Kirurgu juaj plastik do t’ju japë udhëzime se si të përgatiteni për procedurën e ngritjes së të pasmeve, duke përfshirë:

Nuk pi duhan. Duhanpirësit kanë më shumë gjasa të përjetojnë vështirësi nga çdo procedurë. Për të zvogëluar gjasat e këtyre problemeve dhe për të përmirësuar shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme, përpiquni të lini duhanin përpara se t’i nënshtroheni operacionit.

Ndalimi i ilaçeve që rrisin gjakderdhjen , si aspirina dhe suplementet bimor.

Procedura
e kirurgjisë së ngritjes së të pasmeve

Me shumë mundësi do t’ju jepet anestezi e përgjithshme përpara operacionit. Do të jeni të pavetëdijshëm gjatë gjithë procesit dhe nuk do të ndjeni asnjë dhimbje. Për më tepër, me shumë mundësi do t’ju jepet një antibiotik për të zvogëluar mundësinë e infeksionit.

I gjithë procesi i ngritjes së vitheve mund të zgjasë disa orë. Kirurgu juaj plastik heq lëkurën e tepërt dhe mund të përdorë liposuksion për të konturuar të pasmet ose kofshët tuaja. Pozicioni i prerjeve tuaja përcaktohet nga teknika e përdorur nga kirurgu juaj plastik. Kirurgu juaj mund të krijojë një prerje përgjatë pjesës së poshtme të shpinës, në ijet ose nën faqet tuaja të prapanicës për të hequr lëkurën e tepërt.

Kirurgu juaj vulos plagët me qepje, shirit ose material tjetër, mbulon prerjet me fashë dhe vendos tuba nën lëkurë (drena kirurgjikale) për të kulluar gjakun dhe lëngun e tepërt. Pas operacionit, ju do të dërgoheni në një zonë rikuperimi derisa të zgjoheni nga anestezia ose për një periudhë të shkurtër kohe për t’u siguruar që nuk ka probleme. Është e mundur që do t’ju duhet të kaloni natën në kujdesin e mëvonshëm.

Do t’ju jepet informacion se si të kujdeseni për prerjet dhe drenazhet tuaja të kirurgjisë. Ju kërkohet shpesh, edhe pse jo gjithmonë, të mos ushtroni presion në vendin e operacionit. Diskutoni marrëveshjet tuaja pas operacionit me kirurgun, familjen ose miqtë tuaj përpara procedurës suaj. Mund të jetë gjithashtu e nevojshme veshja e një rrobe kompresioni për të minimizuar ënjtjen dhe për të nxitur shtrëngimin dhe shërimin e lëkurës. Merrni ilaçe që ulin rrezikun e mpiksjes së gjakut.

Përfitimet
e kirurgjisë së ngritjes së të pasmeve

Pasi të merrni rezultatet tuaja përfundimtare disa javë më vonë, mund të prisni që ato të zgjasin për dekada. Ata madje mund të zgjasin një jetë me kujdesin e duhur. Zgjedhjet e stilit tuaj të jetesës do të kenë një ndikim të rëndësishëm në kohëzgjatjen e rezultateve tuaja. Pasi qelizat dhjamore të jenë vendosur, ato nuk do të zhduken nëse nuk i hiqni ato ose nuk humbisni shumë peshë.

Nëse shkoni në dietë dhe humbisni peshë, është e pamundur të parashikoni me 100% siguri se ku trupi juaj do të largojë yndyrën dhe mund të vijë nga të pasmet tuaja. Për shkak se trupi ynë ruan dhe heq yndyrën bazuar në gjenetikën tonë unike, humbja e peshës mund të zhbëjë efektet e BBL-së tuaj. Për të mbajtur rezultatet sa më gjatë që të jetë e mundur, shmangni humbjen ose shtimin e peshës së tepërt.