Implant i nofullës subperiostale të prodhuar në mënyrë shtesë:
implante dentare më të fundit

Clinica Villalba, Itali

Në Departamentin e Stomatologjisë të Clinica Privata Villalba, kryhen ndërhyrje inovative implantologjike për pacientët që vuajnë nga atrofia ekstreme maksilare, e cila përfshin humbjen e kockave. Kjo qasje drejtohet nga Dr. Marco Rinaldi, një kirurg oral dhe specialist në odontostomatologji, në bashkëpunim me Prof. Maurice Mommaerts, drejtor i Qendrës Evropiane të Fytyrës dhe profesor në Spitalin Universitar të Brukselit. Prof. Mommaerts është shpikësi i metodës AMSJI (Additively Manufactured Subperiosteal Wang Implant), një operacion implantues i indikuar posaçërisht për pacientët me atrofi të rëndë të nofullës.

Atrofia e kockave të nofullës është pasojë e humbjes së dhëmbëve, qoftë për shkak të traumës apo arsyeve fiziologjike, duke çuar në resorbimin e indeve mbështetëse në të cilat janë vendosur dhëmbët . Kjo gjendje rezulton në një imobilizim pothuajse të plotë të kockës së nofullës, e cila mbetet në thelb e bllokuar, duke shkaktuar implikime të rëndësishme për të ushqyerit, funksionalitetin dhe estetikën.

Për këtë procedurë, fillojmë me një skanim CT dhe një model tredimensional të nofullës, nga i cili krijojmë një strukturë të personalizuar. Kjo strukturë është e ankoruar në kockën e nofullës duke përdorur vida osteosinteze. E krijuar nga titani duke përdorur teknika të avancuara inxhinierike, struktura është projektuar për të përballuar forcat e përtypjes të simuluara gjatë një periudhe prej 15 vjetësh. Cilësia e strukturave implantare kontrollohet dhe certifikohet me rigorozitet.

AMSJI përbëhet nga dy krahë që janë ngjitur me vida osteosinteze në pjesë të qëndrueshme të kafkës, zona më pak të prirura ndaj resorbimit të kockave . Më pas, një shufër titani është ngjitur në këto krahë, mbi të cilat sigurohet proteza fillestare provizore në të njëjtën ditë me operacionin. Pas afro dy muajsh, proteza e përkohshme mund të zëvendësohet me atë të përhershme.

Proteza është plotësisht e personalizuar për pacientin, e optimizuar për t’u përshtatur me kockën e nofullës së tyre dhe e ndërtuar ekskluzivisht për ta. Kjo shënon një ndryshim në qasje, pasi nuk është më kocka e pacientit që duhet të përshtatet me implantet; në vend të kësaj, vetë implanti është përshtatur posaçërisht për pacientin. Bëhet një protezë unike dhe ekskluzive.

Teknika kirurgjikale për instalimin e AMSJI përfshin ekspozimin e kockës maksilar, përcaktimin e pozicionit të saktë të strukturës dhe sigurimin e saj me vida osteosinteze. Pacienti hyn në sallën e operacionit pa dhëmbë (pa dhëmbë) dhe del me një hark dentar të fiksuar. Ky hark mbahet përafërsisht dy muaj përpara se të zëvendësohet nga një protezë përfundimtare më e përpunuar. Kjo e fundit mundëson personalizimin e mëtejshëm të ngjyrave dhe formave të dhëmbëve, duke synuar arritjen e estetikës më të mirë të mundshme.

Trajtimi dentar për një individ kërkon jo vetëm një qasje të specializuar profesionale, por edhe një predispozitë të përshtatshme strukturore për të adresuar nevojat e ndryshme të pacientit. Klinika Private Villalba u ofron pacientëve sallone operative moderne me standarde të cilësisë së lartë, të mbështetur nga përpjekjet bashkëpunuese të specialistëve të tjerë brenda objektit. Ky bashkëpunim siguron një rrugë diagnostikimi dhe trajtimi shumë të personalizuar.