Abdominoplastika

Body lifting Body lifting abroad Body sculpting plastic surgery

Një abdominoplastikë, e quajtur edhe tummy tuck, është një procedurë që rrafshon barkun tuaj duke hequr yndyrën dhe lëkurën shtesë dhe duke shtrënguar muskujt në murin e barkut. Kjo procedurë kirurgjikale njihet edhe si palosje barku.

Barku përdoret për të shtrënguar muskujt që janë dobësuar ose ndarë si rezultat i shtatzënisë, si dhe për të hequr yndyrën dhe lëkurën e tepërt nga barku pas humbjes së konsiderueshme në peshë. Shumica e procedurave të abdominoplastikës do të: rivendosin muskujt më të dobët ose të ndarë, lehtësojnë dhimbjen, përmirësojnë funksionin e fshikëzës, minimizojnë kruajtjen dhe infeksionet e lëkurës të shkaktuara nga lëkura shtesë dhe ndryshojnë konturin dhe tonin e barkut për të krijuar një profil më të fortë dhe më të butë. Abdominoplastika nuk është një zëvendësim për dietën apo stërvitjen. Ndonjëherë është e mundur të fitosh një stomak më të sheshtë pa operacion duke ndjekur një dietë të ekuilibruar dhe duke ushtruar rregullisht, por kjo nuk është gjithmonë kështu. Shumë mjekë këshillojnë që abdominoplastika të merret parasysh vetëm kur dieta dhe stërvitja kanë rezultuar në formën e duhur të trupit poshtë.

Nëse jeni të vetëdijshëm për pamjen tuaj dhe keni nevojë për ndihmë profesionale për të ulur peshën, ne mund t’ju ndihmojmë në zgjedhjen e programit më të përshtatshëm të reduktimit të peshës rezidenciale ose një konsultë për kirurgji bariatrike mini-invazive nëse jeni duke menduar për këtë opsion.

 Kuptimi tradicional i kësaj pjese të trupit tonë është i lidhur me aftësinë për të tretur dhe përpunuar atë që dikush merr, si fizikisht ashtu edhe shpirtërisht. Sidoqoftë, në shumicën e kulturave perëndimore, një bark konsiderohet i shëndetshëm vetëm sipas pamjes së jashtme: i sheshtë, i “prerë” dhe i fortë.

Lloyet

The two main types of abdominoplasty are a full abdominoplasty and a mini abdominoplasty, also known as a partial abdominoplasty.

A full abdominoplasty is a more extensive procedure that involves making a horizontal incision above the pubic area, from hip to hip. The skin and fat are then lifted off the abdominal muscles, and the muscles are tightened to create a flatter, more toned appearance. Excess skin and fat are removed, and the remaining skin is pulled down and stitched back together. A new opening is made for the belly button, which is then sutured in place. This procedure is typically recommended for patients who have significant excess skin and fat in the abdominal area.

A mini abdominoplasty is a less invasive procedure that is recommended for patients who have a smaller amount of excess skin and fat in the lower abdomen. It involves making a smaller incision above the pubic area, and the skin and fat are lifted only to the navel. The muscles are tightened, and the excess skin is removed. The belly button may or may not be repositioned. This procedure has a shorter recovery time and less scarring than a full abdominoplasty, but it may not produce as dramatic results

Përgatitja

Preparation for a procedure

Para se të vendosni për abdominoplastikë, duhet të keni parasysh që rezultatet e abdominoplastikës konsiderohen të përhershme. Megjithatë, çdo luhatje e rëndësishme e peshës pas operacionit mund të ndryshojë pamjen tuaj. Shtyjeni procedurën nëse keni ndërmend të humbni një peshë të konsiderueshme ose po mendoni për shtatzëni të ardhshme.

Edhe pse çdo strija në zonën e trajtuar do të hiqet së bashku me lëkurën shtesë, abdominoplastika nuk konsiderohet një trajtim i strijave.

Duhanpirësit kanë më shumë gjasa të përjetojnë vështirësi nga çdo procedurë. Për të zvogëluar gjasat e këtyre problemeve dhe për të përmirësuar shëndetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme, përpiquni të lini duhanin përpara se t’i nënshtroheni operacionit.

Procedura

Procedure Interconcare

Procedura zakonisht kryhet nën anestezi të përgjithshme. Kohëzgjatja e operacionit do të përcaktohet nga shtrirja e operacionit, megjithëse mund të zgjasë deri në tre orë.

Kirurgu e bën një prerje (prerje) horizontale, me lakim rreth vijës së flokëve pubike, që shkon nga një kofshë në tjetrën. Lëkura dhe indi yndyror ndahen nga indi më i thellë. Mjeku qep dhe forcon muskujt e lirshëm ose të ndarë të barkut. hiqet yndyra shtesë, si dhe lëkura shtesë. Kërthiza është zhvendosur. Qepjet, shiritat ose kapëse përdoren për të mbyllur plagët.

Pas operacionit, mund të prisni: mavijosje dhe ënjtje, mpirje të mundshme në lëkurë midis kërthizës dhe plagës, dhimbje dhe parehati dhe një ndjesi ‘tërheqjeje’ në bark.

Rekomandimet e përgjithshme të vetë-kujdesit për rikuperimin e abdominoplastikës përfshijnë pushimin sa më shumë që të jetë e mundur, ndjekjen e të gjitha udhëzimeve për kujdesin e plagës dhe shmangien e ushtrimeve të forta ose ngritjes së peshave për të paktën një muaj. Mos harroni të njoftoni mjekun tuaj nëse keni ndonjë gjakderdhje, dhimbje të forta ose simptoma të çuditshme.

Benefits

Benefits of a surgery

Abdominoplastika, e njohur edhe si palosje barku, është një procedurë kirurgjikale estetike që mund të ketë disa përfitime, duke përfshirë:

  1. Përmirësimi i konturit të barkut: Abdominoplastika mund të ndihmojë në heqjen e lëkurës dhe yndyrës së tepërt nga barku, duke rezultuar në një pamje më të sheshtë dhe më të tonifikuar.
  2. Vetëbesimi i rritur: Shumë pacientë raportojnë se ndihen më të sigurt dhe më të rehatshëm në lëkurën e tyre pas marrjes së një abdominoplastike. Kjo mund të çojë në përmirësimin e vetëbesimit dhe një cilësi më të mirë të jetës.
  3. Qëndrimi i përmirësuar: Abdominoplastika mund të ndihmojë në forcimin e muskujve të barkut, të cilat mund të përmirësojnë qëndrimin dhe të zvogëlojnë dhimbjen e shpinës.
  4. Korrigjimi i Diastasis Recti: Diastasis recti është një gjendje në të cilën muskujt e barkut ndahen, shpesh si rezultat i shtatzënisë. Abdominoplastika mund ta riparojë këtë ndarje dhe të rivendosë muskujt e barkut në pozicionin e tyre normal.
  5. Shëndeti i përmirësuar: Në disa raste, abdominoplastika mund të përmirësojë shëndetin e përgjithshëm të pacientit duke hequr yndyrën dhe lëkurën e tepërt që mund të kontribuojnë në çështje shëndetësore si diabeti ose sëmundjet e zemrës.

Ashtu si me çdo procedurë kirurgjikale, është e rëndësishme të diskutoni përfitimet dhe rreziqet e mundshme me një kirurg plastik të kualifikuar për të përcaktuar nëse abdominoplastika është zgjidhja e duhur për ju.